Huur mij in als studiodrummer op afstand of op locatie!

Als studiodrummer heb ik een geheel eigen sound. Ik kan me dienstbaar opstellen als dat nodig is, maar hou er ook van om mijn eigen stempel op een nummer te drukken. Mijn stijl is sterk gevormd door mijn ervaringen bij projecten en bands, en door mijn conservatoriumstudie.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Ik ben flexibel, en graag jouw studiodrummer voor zowel één track als ook voor een heel album. Neem gerust contact met me op!

Op afstand of op locatie

Op afstand kan ik jouw nummer inspelen en jou de losse drumsporen toesturen. Hiervoor heb ik wel je nummer in een mp3 of wav-file nodig, die je me per mail mag toesturen. Ik kan ook bij jou in de studio komen om de drumpartij op te nemen. In dat geval is het ook fijn om alvast de compositie van te voren te krijgen.

Mijn Lignum

Lignum drums zijn erg geliefd bij drummers en studio-engineers, omdat de trommels snel aanspreken en een enorme draagkracht hebben. De drumstellen worden met de hand gemaakt uit puur hout met weloverwogen bouwtechnieken. De trommels bestaan bijvoorbeeld uit duigen, die ervoor zorgen dat het hout niet onder spanning komt te staan (zie ook mijn blog). Hierdoor klinkt mijn Lignum waanzinnig goed bij elk studio-project en live-performance.

Hoe ik te werk ga op afstand

Stap 1
Alles wat ik nodig heb, is een opname van je nummer, zodat tempo, vorm, feel en groove duidelijk zijn. Je kan me ook losse sporen toesturen of een Logic Pro-project. Mocht je zelf al iets geprobeerd hebben met digitale drums, heb ik deze liever apart in een los spoor erbij. Bij ontvangst luister ik het nummer door en maken we een afspraak over de prijs.

Stap 2
Vervolgens neem ik de drumtrack op en stuur ik je een mp3 toe met de drumpartij van jouw nummer. Ik neem hier graag de tijd voor, zodat de drumpartij zo goed mogelijk wordt. Meestal heb ik een drumpartij binnen 24 uur klaar. 

Stap 3
Mocht je graag iets veranderd hebben, dan kan je dat in deze stap aangeven.

Stap 4
De veranderingen worden aangepast en ik stuur je een verbeterde versie in mp3 toe.

Stap 5
Nadat je akkoord bent gegaan stuur ik je de losse sporen en de factuur toe.

 

Kijk op mijn blog voor meer informatie over mijn manier van werken én de volgorde waarop ik een online studioklus aanpak!

Recent ingespeelde albums door mij als studiodrummer

Toen Axel en ik onze eerste improvisatie-show samen speelden, was er direct een klik. Axel heeft de gave om precies aan te voelen waar muziek en de samenstelling van de muzikanten op het podium naartoe willen bewegen, en is op die manier hyper reactief op de kleinste veranderingen die worden ingevoerd. Dit gecombineerd met metronoom strakke timing, grid- en subdivisiebesef en een groot dynamisch bereik, maakt hem een ware all-round drummer. Toen we in Kytopia ons eerste album gingen opnemen, was Axel perfect voorbereid, wat er flink aan bij heeft gedragen dat we twaalf tracks in drie dagen konden tapen. Ook gaaf dat hij al had bedacht welke tuning en sound het beste bij elke song zouden passen. We hebben onlangs vier nieuwe tracks uitgewerkt voor een theatershow, waarvan ik de helft van te voren niet heb uitgearrangeerd. En dat kon ook makkelijk, Axel had bij de eerste poging in de repetitieruimte natuurlijk al een smaakvolle partij gevonden. Mooie gast.
Jan Terlouw

Singer-songwriter, Jan Terlouw Junior & The Nightclub

Een drumpartij van Axel is gegarandeerd van top kwaliteit! Zowel qua sound als techniek. Axel is een zeer veelzijdige drummer die zijn partijen snel aflevert. De communicatie verloopt altijd vlot, vriendelijk en duidelijk. Axel doet precies wat er van hem gevraagd wordt, maar als hij wat vrijer wordt gelaten in zijn spel doet hij de mooiste vondsten! Inmiddels meerdere projecten afgerond met Axel naar volle tevredenheid. 

Michel Tuin

Singer-songwriter, Mono's Muziekhandel VOF

Recent ingespeelde tracks door mij als studiodrummer

Axel is een drummer die je wilt boeken voor je project! Altijd goed voorbereid, zijn sounds voor elkaar, meedenkend en mee creërend, en last but not least: een werelddrummer. Niet onbelangrijk te vermelden is dat hij zich thuis voelt in de studio waardoor je tracks gaan ademen in plaats van statisch te worden. Twijfel je nog? Niet doen : )

Thijs Rensink

Drummer, R.A.T. & Miss Montreal

Live in de studio