Axel Grunnekemeijer: Een veelzijdige studiodrummer

Als studiodrummer heb ik een geheel eigen sound. Ik kan me dienstbaar opstellen als dat nodig is, maar hou er ook van om mijn eigen stempel op een nummer te drukken. Mijn stijl is sterk gevormd door mijn ervaringen bij projecten en bands, en door mijn conservatoriumstudie.

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Ik ben flexibel, en jouw studiodrummer voor zowel één track als ook voor een heel album. Neem gerust contact met me op!

Hoe ik te werk ga

Stap 1
Alles wat ik nodig heb, is een opname van je nummer, zodat tempo, vorm, feel en groove duidelijk zijn. Je kan me ook losse sporen toesturen of een Logic Pro-project. Mocht je zelf al iets geprobeerd hebben met digitale drums, heb ik deze liever apart in een los spoor erbij. Bij ontvangst luister ik het nummer door en maken we een afspraak over de prijs.
Stap 2
Vervolgens neem ik de drumtrack op en stuur ik je een mp3 toe met de drumpartij van jouw nummer. Ik neem hier graag de tijd voor, zodat de drumpartij zo goed mogelijk wordt. Meestal heb ik een drumpartij binnen 24 uur klaar.
Stap 3
Mocht je graag iets veranderd hebben, dan kan je dat in deze stap aangeven.
Stap 4
De veranderingen worden aangepast en ik stuur je een verbeterde versie in mp3 toe.
Stap 5
Nadat je akkoord bent gegaan stuur ik je de losse sporen en de factuur toe.

Op afstand of op locatie

Op afstand kan ik jouw nummer inspelen en jou de losse drumsporen toesturen. Hiervoor heb ik wel je nummer in een mp3 of wav-file nodig, die je me per mail mag toesturen. Ik kan ook bij jou in de studio komen om de drumpartij op te nemen. In dat geval is het ook fijn om alvast de compositie van te voren te krijgen.

Mijn Lignum

Lignum drums zijn erg geliefd bij drummers en studio-engineers, omdat de trommels snel aanspreken en een enorme draagkracht hebben. De drumstellen worden met de hand gemaakt uit puur hout met weloverwogen bouwtechnieken. De trommels bestaan bijvoorbeeld uit duigen, die ervoor zorgen dat het hout niet onder spanning komt te staan (zie ook mijn blog). Hierdoor klinkt mijn Lignum waanzinnig goed bij elk studio-project en live-performance.